Zabavni park Sunnyland otvoren na Zlatištu

0

Zabavni park Sunnyland otvoren je danas na Zlatištu iznad Sarajeva a glavnu atrakciju u parku predstavlja adrenalinski alpine coaster.

– Ideja je bila da napravimo pojekat koji će pomoći da imamo kvalitetniji život. Na realizaciji projekta radilo je više od 700 ljudi, a direktno zaposlenje dobilo je 70 ljudi. Očekujemo da će broj zaposlenih rasti sa širenjem ponude Sunnylanda – rekao je direktor firme Dubos Consulting Mirza Karić na pres-konferenciji upriličenoj na lokalitetu parka.

Članica uprave Sunnylanda Meliha Hadžić kazala je da pored coastera, Sunnyland čine unutrašnja igraona za djecu sa pratećim sadržajima (mini kino i mini diskoteka), te ugostiteljski objekti i šetnica.

sunnyland-33

– Dosadašnja vrijednost investicije je više od 15 miliona KM. Generalni izvođač radova je firma HMI Inžinjering, nadzor je vršio Unis institut, a tvorac idejnog i izvedbenog projekta je bio bh. arhitekta Kenan Hadžović. Dobavljač alpine costera bila je njemačka kompanija WIEGAND – kazala je Hadžić.

sunnyland-34

Jedan od investitora projekta HH Sheikk Mohammed Alqassimi iz Emirata izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku uložiti sredstva prije svega kako bi djeca imala bolje i savremenije sadržaje u toku odrastanja.

sunnyland-35

Sa Sunnylandom i drugim sličnim projektima nada se da će BiH zauzeti mjesto koje zaslužuje na turističkoj karti svijeta.  Izgradnja parka počela je početkom godine s ciljem povećanja jedinstvenih sadržaja za djecu i odrasle u ovom dijelu regiona. (Fena)