Višković: Nećemo dozvoliti da bude ugroženo poslovanje Aerodroma Banjaluka

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da će Vlada Republike Srpske učiniti sve kako ne bi bilo ugroženo poslovanje Aerodroma Banjaluka, koji godišnje bilježi više od 100.000 putnika.

“Bilo je kašnjenja u određenim procedurama i nadam se da će nakon što je formiran novi saziv Savjeta ministara te procedure biti ispoštovane”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske u svakom momentu spremna da odvoji dodatni novac da se otkloni sve ono što je “usko grlo” na Aerodromu Banjaluka.

“Nakon što smo došli u poziciju da imamo više od 100.000 putnika godišnje koji na Aerodromu Banjaluka ostvaruju svoje potrebe, bilo bi više nego neozbiljno da dovedemo u pitanje njegovo poslovanje”, naglasio je Višković.

Podsjetimo, mediji su juče objavili kako jedinom aerodromu u Republici Srpskoj prijeti zatvaranje ukoliko hitno ne uloži milione maraka i popravi poletno-sletnu stazu.

Preduzeću „Aerodromi Republike Srpske“ koje gazduje aerodromom mogla bi biti oduzeta „Potvrda za javnu upotrebu“ ako ne koriguje nepravilnosti koje je utvrdila Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA), javio je portal Capital.

Osim piste, navedeno je još niz mjera koje je potrebno poduzeti da bi poboljšali funkcionalnost, a među kojima je i korigovanje aerodromskog priručnika, nefunkcionalnost WAG rasvjete, zamjena dotrajalog sanitetskog vozila, poboljšanje vatrogasne službe…