Početak BBI Programa „Mladi talenti”: Nova prilika za buduću profesionalnu karijeru

0

Danas je započeo BBI Program „Mladi Talenti 2023/2024”, šestomjesečni plaćeni Program namijenjen mladim, fakultetski obrazovanim osobama. Cilj ovog Programa je ponuditi polaznicima platformu za učenje i sticanje prvog radnog iskustva kako bi bili spremni za izlazak na dinamično tržište rada.

Deset mladih, kreativnih i ambicioznih polaznika, koji su proteklih mjeseci, uspješno prošli selekcijski proces, imat će priliku da uz podršku iskusnih mentora, zaposlenika Banke, naprave svoje prve profesionalne korake, uz optimalnu kombinaciju učenja o samim procesima rada unutar Banke.

This slideshow requires JavaScript.

„Za stvaranje prvih relevantnih iskustava u poslovanju, kreirali smo Program, koji će trajati narednih šest mjeseci. Program je namijenjen za sve one koji su spremni učiti, postizati rezultate, a prije svega, mladima koji su motivisani da postignu izvrsnost u svemu onome što rade. Ideja ovog Programa je da mladi talenti u budućnosti postanu dio tima BBI banke, rade u okruženju u kojem mogu u potpunosti pokazati i razviti svoj puni potencijal – i to uz podršku vodstva, mentora i radnih kolega”, istakla je Sanela Mrgan – Balić, direktorica Sektora za HR u Bosna Bank International i dodala da je ulaganje u mlade, zapravo ulaganje u budućnost kako BBI banke, tako i društvene zajednice u cjelini.

Prilike na svakom koraku – proaktivan pristup za dalji razvoj

Sistematičan i učinkovit način pristupa edukacijama, rad na konkretnim projektima i važnim poslovnim vještinama, prilika je za razvoj individualnih profesionalnih karijera polaznika Programa, a ujedno i prilika za konkretan doprinos poslovanju BBI banke. Kroz planirane treninge, učenje temeljeno na radu u različitim poslovnim područjima i odjelima Banke, polaznici Programa će steći znanja i vještine koje će im koristiti u budućem samostalnom radu, osnažiti njihov potencijal, te podstaći razvoj buduće profesionalne karijere. Tokom trajanja Programa kontinuirano će se pratiti progres polaznika, uz mogućnost nastavka radnog angažmana u BBI banci po njegovom okončanju. Polaznici Programa će imati potpunu podršku mentora, kao i benefite jednake ostalim zaposlenicima Banke.