Lanac restorana svjetskog renomea otvara se u petak u Sarajevu

0

U petak 27. oktobra bit će upriličeno svečano otvorenje restorana “Mado” na lokaciji Bistričke stanice u Sarajevu.

Radi se o turskom lancu restorana svjetskog renomea, a glavni grad Bosne i Hercegovine bit će prvi koji će dobiti ovaj biser među restoranima orijentalnog ugođaja i kulinarske čarolije.

Nakon višedecenijske devastacije Bistričke stanice, kompletne reastauracije objekta i pokretanja muzeja od strane Grada Sarajevo, te vrlo zahtjevnog uređenja ovog, za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu važnog kulturno-historijskog spomenika, zatim priprema i edukacija neophodnog osoblja, investitor i vlasnik franšize Herbal Group otvara vrata Bistričke stanice i “Mado” restorana za sve Sarajlije, goste iz zemlje i turiste iz cijelog svijeta.

Očekuje se dolazak mnogobrojnih zvanica i gostiju iz Bosne i Hercegovine, Turske i ostalih zemalja. Bit će priređen prigodan program, obilazak restorana i kušanje jela i slastica iz bogate i nesvakidašnje Mado ponude.

 Na samoj ceremoniji svečanog otvorenja medijima će se obratiti Benjamina Karić, gradonačelnica Grada Sarajeva i Hussain Alnassar, investitor iz Kuvajta, direktor i vlasnik Herbal Group.