Bosnalijek postavio američkog generala Davida Grangea za savjetnika

0

Farmaceutska kompanija Bosnalijek postavila je penzionisanog američkog generala David Grangea za savjetnika Uprave.

U okviru planova za međunarodnu ekspanziju poslovanja, Nedim Uzunović, direktor kompanije, izabrao je generala za savjetnika zbog njegovog iskustva u radu sa međunarodnim farmaceutskim i biotek kompanijama, kao i velikog znanja, mreže kontakata i poslovnih sposobnosti, koje će pomoći u daljem poslovnom razvoju Bosnalijeka i širenju poslovanja na nova tržišta.

Bosnalijek je međunarodna kompanija koja uspješno posluje na tri kontinenta. Ovo je veoma značajan korak za Bosnalijek i pojačanje koje će doprinijeti još boljem pozicioniranju njenih proizvoda i usluga na novim tržištima.

Poseban fokus je na poslovima out-licensinga koje planiraju ponuditi na američkom tržištu kao i proširenje izvoza u zemlje Bliskog istoka i Afrike.

„ Bosnalijek se širi na nova tržišta. Posebno smo fokusirani i zainteresovani za prilike koje nam se otvaraju na američkom tržištu na kome bismo velikim američkim farmaceutskim kompanijama ponudili usluge out-licensinga i ugovorne proizvodnje, a planiramo i širenje na nova tržišta na Bliskom istoku i Africi, kroz izvoz širokog portfolia naših lijekova koji se proizvode ovdje u Bosni i Hercegovini. Upravo zato, general Grange, u ulozi savjetnika Bosnalijeka, donijet će kompaniji novu perspektivu, iskustvo, znanje i kontakte, koji će nam pomoći da rastemo i da se dalje širimo u pravcu izgradnje Bosnalijeka u veliku međunarodnu kompaniju. Veoma sam zahvalan generalu što je prihvatio moj poziv da nam se pridruži, čime sam realizovao ideju koju imam već duže vrijeme, da naš tim ojačam ekspertom svjetskog ranga poput generala Grangea, koji će pomoći kompaniji na putu daljeg razvoja i osvajanja novih tržišta”, izjavio je Nedim Uzunović, direktor kompanije Bosnalijek.

General David Grange (Ret.) poznat je, ne samo po svojoj vojnoj karijeri, već i po značajnom iskustvu u farmaceutskoj industriji, kao i u sektoru kliničkih istraživanja. U svojoj bogatoj karijeri, general je bio na pozicijama izvršnog direktora kompanija Pharmaceutical Product Development Inc i Pharm-Olam International, Ltd, a od februara 2018. godine direktor je Tonix Pharmaceuticals Holding Corp. General je također član odbora mnogih neprofitnih organizacija.