Banjalučki aerodrom nada se nastavku letova Rajanera

0

Sa Aerodroma Banjaluka trenutno saobraća redovna linija Beograd – Banjaluka – Beograd avio-kompanije “Er Srbija”, a iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” rekli su Srni da će preduzeti sve aktivnosti na daljem uspostavljanju normalnog odvijanja saobraćaja u skladu sa razvojem epidemiološke situacije i preporukama nadležnih institucija.

Linija Beograd-Banjaluka-Beograd saobraća tri puta sedmično – srijedom, petkom i nedjeljom, a “Er Srbija” najavljuje od 28. jula i četvrtu liniju – utorkom.

“Nadamo se i skorom nastavku saobraćaja avio-kompanije `Rajaner` koja je u toku 2019. godine obavila ukupno 784 leta i prevezla 122.520 putnika”, naveli su iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”.

Sa banjalučkog Aerodroma organizovani su i čarter letovi za Antaliju agencije “Kontiki travel” iz Beograda.

Iz preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” naglašavaju da se pridržavaju svih zahtjeva nadležnih institucija s ciljem spriječavanja širenja zaraze virusom korona, te podsjećaju da su nastalu situaciju iskoristili za završetak radova na proširenju aerodromske zgrade i na izgradnji “kargo” objekta da bi se povećao promet roba.

Srna