ASA Banka širi poslovanje i na Republiku Srpsku

0

Samir Mustafić, predsjednik Uprave ASA Banke najavio je kako će ova banka u narednom periodu svoje poslovanje proširiti i na Republiku Srpsku.

– Mi smo banka koja je opredijeljena da posluje na nivou Bosne i Herceovine i bez sumnje ćemo u narednom periodu širiti naše poslovanje i na Republiku Srpsku. Već smo u pregovorima oko otvaranja poslovnica i u Banjoj Luci i u drugim gradovima Republike Srpske i nadamo se da će do toga uskoro doći – kazao je Mustafić, izvještava BiznisInfo.ba.

On je dodao kako ASA banka, kao treća banka po veličini u Bosni i Hercegovini i najveća domaća banka želi svoje usluge i proizvode ponuditi građanima cijele Bosne i Hercegovine.

– Svim građanima Bosne i Heregovine želimo omogućiti im da imaju pristup svemu onome što nudimo i svim kvalitetnim proizvodima u našem portfelju. To je važno i za nas kao banku ali i za cijelu zemlju budući da kao domaća banka sav kapital ulažemo i reinvestiramo u Bosnu i Hercegovinu – kazao je Mustafić danas novinarima u Sarajevu tokom predstavljanja novog proizvoda, namjenskih i zamjenskih kredita.

Krediti se realizuju u saradnji sa ASA Central osiguranjem i Eurofarm poliklinikom uz njih klijent dobija i besplatno zdravstveno osiguranje.

Inače ASA banka najveća je domaća banka koja je svoju poziciju na tržištu dodatno učvrstila nakon što je prošle godine preuzela Sberbank BH. ASA Central osiguranje lider je na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini a ASA grupacija u okviru koje posluju i poliklinike Eurofarm još snažnije ulazi u sektor zdravstva izgradnjom privatne bolnice čije se otvaranje očekuje do kraja ove godine.