Višković: Za gradnju Buk Bijele nećemo pitati Crnu Goru

0

Republika Srpska će graditi Buk Bijelu, a Crna Gora se o tome neće pitati jer taj projekat ne može da utiče na nju, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, u intervjuu za “Nezavisne novine”.

– Crna Gora bi se pitala da se radi visoka Buk Bijela koja bi zadrla na teritoriju Crne Gore. Mi smo se opredijelili za nisku elektranu koja je kompletna na prostoru RS. Prema tome, izvinite – rekao je Višković, komentarišući stav Vlade Crne Gore da su oni na ovaj projekat stavili tačku.

Upitan za komentar izjave premijera FBiH Nermina Nikšića da je s njim dogovorio izgradnju elektrana na Drini, odgovorio je da bi bilo neozbiljno da se o tome razgovara prije nego što se izjasni Srbija, koja u tom području dijeli granicu s BiH.

Rekao je da mu je žao što nije ispunio obećanje da njegova vlada izradi socijalnu kartu, ali da je problem što IT kompanije traže puno novca za softvere.

– Meni je rečeno da bi to koštalo puno novca, a ja nisam bio spreman da odvojim toliki novac jer smatram da se ono što nama treba u početku može uraditi za puno, puno manje – kazao je on za Nezavisne.

Negirao je zabrinutost poslodavaca da će novi minimalac ugroziti radna mjesta, tvrdeći da je trenutno u RS rekordan broj zaposlenih.