AS grupa uselila u niz novih objekata u Sarajevu

0

Ovim će kompanija osnažiti svoje prisustvo u glavnom gradu

Kompanija AS Retail preuzela je objekte u Sarajevu u kojima je dosad poslovao drugi, manji maloprodajni lanac koji mijenja svoj fokus poslovanja, saznaje BiznisInfo.ba. Na ovim lokacijama u buduće će se nalaziti marketi lanca Bazar.

AS Retail d.o.o. Sarajevo je maloprodajni trgovački lanac koji posluje pod okriljem AS Holdinga, velike poslovne grupacije sa sjedištem u Tešnju.

Za sebe kažu da su “prvi u potpunosti domaći trgovački lanac koji njeguje i poštuje tradicionalne standarde i kvalitete”. Trenutno posluju sa nizom objekata pod brendom Bazar koji se nalaze u Sarajevu, Mostaru, Kreševu, Srednjem…..

AS Holding je jedna od najvećih prehrambenih kompanija u BiH. U okviru ove grupacije posluju firme kao što su Klas, Vispak, Sprind, AC Food itd, a suvlasnici su i farmaceutskog diva Bosnalijeka.

Iza grupacije stoji porodica Hrvić iz Tešnja. Kroz lanac marketa Bazar sve snažnije su prisutni na maloprodajnom tržištu Bosne i Hercegovine.

Preuzimanjem novih pet lokacija u Sarajevu dodatno će osnažiti svoju poziciju na tržištu, naročito jer se radi o objektima na veoma dobrim lokacijama na kojima živi veliki broj ljudi, poput Alipašinog polja ili Kovačića.

Nove objekte AS Retail će uzimati pod zakup.

Preuzimanje teksta dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora i postavljanje linka ka originalnom tekstu na BiznisInfo.ba