Uk impresioniran kompanijom iz Hrasnice: Garant da će mladi ostati u BiH

0

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk u utorak je, u pratnji generalnog direktora Saliha Lemeša, obišao proizvodne pogone kompanije „Alternativa“ u ilidžanskom naselju Hrasnica.

Konstantnim investiranjem u modernu visokosofisticiranu opremu i stalnim osposobljavanjem kadrova „Alternativa“ je prerasla u jednog od najvećih proizvođača termoizolacionih panela, krovnih i fasadnih limova, metalnih elemenata za krov i fasadu, kao i prateće građevinske galanterije u ovom dijelu Evrope.

Zadovoljan viđenim, premijer Uk nakon obilaska nije krio zadovoljstvo što u Kantonu Sarajevo posluje kompanija s ovako savremenim načinom rada, visokokvalitetnim proizvodima i motiviranim mladim radnicima.

„Zadovoljstvo je posjetiti proizvodni pogon jedne od naših najuspješnijih firmi i upoznati se sa izazovima s kojima se susreću naši privrednici. ‘Alternativa’ i slične firme su generatori napretka naše privrede, ali i naši najbolji ambasadori, s obzirom na stepen konkurentnosti i izvoza“ naveo je premijer Uk.

Kako je dodao, zadovoljstvo je čuti radnike kako su prezadovoljni uslovima rada u kompaniji koju krasi savremena oprema, kvalitetne sirovine i široka zaliha materijala, što ih smješta u sami vrh poslovanja u njihovoj oblasti.

„Zdrav odnos između radnika i poslodavca, kakvom sam danas svjedočio u ‘Alternativi’ je garant da će mladi ostati u BIH i svoju budućnost graditi u BiH“, naveo je premijer Uk, posebno impresioniran što kompanija ima izuzetno mlad kadar.

Kompanija je osnovana 1997. godine i dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada, među kojima i Šestoaprilska.