U toku izgradnja hidrocentrale na Miljacki

0

Finansijski najznačajniji projekat koji se realizuje na području opštine Istočni Stari Grad jeste izgradnja mini-hidrocentrale “Miljacka”, čija je vrijednost šest miliona KM, izjavio je Srni načelnik ove opštine Bojo Gašanović.

Prema njegovim riječima, ova hidrocentrala je kapaciteta tri megavata, godišnje proizvodnje oko devet gigavat-časova, a koncesija za njenu izgradnju na rijeci Miljacki dodijeljena je paljanskoj firmi “Green Energy”.

Gašanović je rekao da bi na ovom privrednom subjektu trebalo da bude zaposleno desetak ljudi, dok će opština od hidrocentrale imati 70.000 KM godišnjih prihoda.

“Realizacijom ovog projekta, ova lokalna zajednica imaće dva izvora napajanja elektičnom energijom – iz Višegrada i iz svoje Mjesne zajednice /MZ/ Bulozi, gdje se mini hidrocentrala i gradi”, rekao je načelnik Istočnog Starog Grada, te dodao da bi radovi na njenoj izgradnji trebalo da budu gotovi do kraja građevinske sezone.

Ovaj projekat, prema riječima Gašanovića, veoma je bitan za privredu lokalne zajednice, jer kada bude u pogonu, neće se dešavati da opština ostane bez napajanja električnom energijom, samim tim, što su u ovoj mjesnoj zajednici u toku radovi na izgradnji industrijske zone.