Švedska IT firma zainteresovana za investiranje u Istočnoj Ilidži

0

U prostorijama Opštine Istočna Ilidža danas je održan sastanak sa predstavnicima švedske firme Steven Ibrahim Investments, na kojem je razgovarano o potencijalima i pogodnostima koje ova lokalna zajednica pruža investitorima.

Sa direktorom ove firme razgovarao je načelnik opštine Marinko Božović, a sastanku je prisustvovao i direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Gordan Milinić.

Iz Steven Ibrahim Investmentsa su zainteresovani za pokretanje firme koja bi se bavila informacionim tehnologijama.

Božović je najprije izrazio svoje zadovoljstvo što je Istočna Ilidža i od strane investitora, posebno onih koji dolaze iz drugih zemalja, prepoznata kao mjesto u koje vrijedi ulagati. Istakao je da se kao načelnik ove opštine, zajedno sa saradnicima, trudi da stvori povoljne uslove za razvoj i napredak, a osnivanje firme iz oblasti IT-a bi svakako tome doprinijelo.

Nakon predstavljanja Istočne Ilidže, Božović je prisutnima pružio detaljne informacije vezane za poslovanje u Republici Srpskoj.

Poslije sastanka predstavnici švedske firme su obišli objekte smještene na području poslovne zone “Od mosta do mosta“, te precizirali određene tehničke detalje vezane za konkretan projekat investitora.