Svakog uposlenika nagradila sa po 10.000 dolara i kartama za bilo koju svjetsku destinaciju

0

Izvršna direktorica i osnivačica firme za rublje i odjeću Spanx iznenadila je zaposlenike s dvije avionske karte u prvoj klasi i po 10.000 dolara, kako bi proslavili 1,2 milijarde dolara vrijedan ugovor firme s Blackstoneom.

Osnivačica Spanxa Sara Blakely iznenadila je zaposlenike ovom viješću, otkrila je u objavi na svom Instagram nalogu.

U videu je Blakely zavrtila globus, prije nego što je otkrila da je svakom od svojih zaposlenika kupila po dvije avionske karte u prvoj klasi za bilo koji dio svijeta.

Dodala je: “Ako idete na put, možda biste željeli izaći na stvarno lijepu večeru, možda biste željeli biti u stvarno lijepom hotelu, pa ćete uz po dvije karte u prvoj klasi za bilo gdje u svijetu, dobiti po 10.000 dolara.”

Video uključuje prikazuje i reakcije šokiranih zaposlenika.

“Zaista želim da svaki zaposlenik proslavi ovaj trenutak na svoj način i stvori uspomenu koja će mu trajati cijeli život! Živjeli za 21 godinu čarolije i još mnogo toga”, napisala je na Instagramu.

U svojoj zdravici odala je počast poduzetnicama koje su bile uspješne prije nje, i svim ženama na svijetu koje nisu imale ovu priliku. Blakely je rekla da je, kada je osnovala Spanx 2000. to učinila s 5.000 dolara ušteđevine.

Prošle sedmice, privatna investicijska firma Blackstone rekla je da će preuzeti većinski udio u brendu. Finansijski uvjeti nisu objavljeni, ali su firme zabilježile osmocifrenu vrijednost u saopštenju za medije.

Odjeća za oblikovanje, koju proizvodi Spanx, često se nosi kao donje rublje koje “grli figure” koje zaglađuje, mršavi ili na drugi način mijenja oblik tijela. Očekuje se da će globalno tržište u ovoj branši do 2030. dosegnuti 7 milijardi dolara, prema Allied Market Research.

Vrijednost Spanxa sada se procjenuje na 1,2 milijardu dolara.