SAD: Hyundai povlači skoro 430.000 malih vozila

0

Hyundai će povući skoro 430.000 malih automobila, jer voda može ući u kompjuter zadužen zadužen da spriječi blokadu točkova, što može dovesti do kratkog spoja, pa čak i požara u motoru, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovaj opoziv je samo još jedan u nizu problema koje su južnokorejski proizvođač automobila imali imali s požarima na motorima u posljednjih nekoliko godina. Zbog ranijih problema Nacionalna uprava za sigurnost saobraćaja na cestama Sjedinjenih Američkih Država otvorila je istragu.

Iz kompanije su pojasnili da električni kratki spoj može izazvati požar, čak i kada su automobili isključeni. No, Hyundai je u petak istakao da je stopa izbijanja požara tako niska da nije potrebno parkirati automobile na otvorenom.

Hyundai je u dokumentima koje je dostavio Vladi SAD-a naveo da imaju samo tri izvještaja o požarima i da nije bilo povrijeđenih.

Trgovci će instalirati relej u glavnu električnu razvodnu kutiju automobila kako bi se spriječilo kratki spoj, dok je automobil isključen. Opoziv će početi 3. aprila.