Povećan broj dolazaka stranih turista u RS

0

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je danas da je u Srpskoj povećan broj dolazaka stranih turista zahvaljujući stabilnoj epidemiološkoj situaciji u odnosu na zemlje u regionu.

– Turizam je grana privrede za koji vjerujem da će se brzo oporaviti. Masovnim procesom vakcinacije treba da doprinesemo sigurnom okruženju – rekla je Gašić novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da je Trebinje vodeći grad ljetnog turizma u Republici Srpskoj ističući da je na zavidnom nivou i posjeta domaćih i stranih turista banjskim kapacitetima i planinama.

– Kroz promociju domaćih destinacija u protekloj godini, iako smo bili u godini pandemije virusa korona, vidljivo je da su se građani sami upoznali sa domaćim destinacijama i da te informacije šire dalje – istakla je Gašić.

Ona je rekla da je projekat turističkih vaučera odličan za lokalne poljoprivredne subjekte koji se bave ugostiteljstvom i turizmom i pružanjem usluga smještaja.

– Nadamo se da će ovaj projekat nastavi da živi ne samo u uslovima pandemije i da će pomoći privrednim subjektima, te da će postati redovan kojim ćemo približiti naše destinacije domaćim građanima i stranim turistima – zaključila je Gašić.

Srna