Potpisani ugovori za realizaciju 30 novih projekata na području Grada Živinice 

0

Gradonačelnik Began Muhić potpisao je ugovore za realizaciju novih projekata na području Grada Živinice.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora za projekte koji će doprinijeti boljim uslovima života za građane Grada Živinice iznosi 833.427,40 KM.

Radi se o sanaciji ulice Prvi mart u Živinicama, rekonstrukciji poligona MZ Centar-Jezero, uređenju prilaza zgradi Blok II u ulici 25. novembar, sanaciji puta Djedino-Vrnojevići i puta za Šahiće, nabavci, ugradnji ograde, ispred JU OŠ Živinice Gornje, ugradnji stolarije i adaptaciji prostorija MZ Đurđevik Dom te nabavci i ugradnji unutrašnjih vrata za JU OŠ „Đurđevik“.

Među projektima su i nabavka i ugradnja unutrašnjih vrata za učionice u JU „Druga osnovna škola“, izrada analize stanja i sigurnosti mosta Kažalj polja, nabavka opreme za spašavanje na vodi i pod vodom te medicinske opreme za UG Interventna služba za spašavanje.

Riječ je i o nekoliko projekata iskopa i uređenja kanala, uređenja prilaznih puteva poljoprivrednom zemljištu, zatim uređenju bazena i izletišta Toplice, uređenju stadiona i prostorija na stadionu NK Toplice, ograđivanju stadiona NK Jablanica Barice, te sanaciji vodovodne podstanice vodovoda u MZ Barice.

Prema riječima izvođača radova realizacija navedenih projekata počet će u narednim danima.

Finansijska sredstva su obezbeđena u Budžetu Grada Živinice.