Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

0

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine bit će u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

Poslije podne postepeni prestanak padavina i razvedravanje. Jutarnje temperature od 1 do 5, na jugu od 6 do 10,  a dnevne od 7 do 12, na jugu i sjeveroistoku Bosne od 8 do 14 stepeni.

U BiH u nedjelju, 14. februara bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Više padavine prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 10 do 16 stepeni.

U BiH u ponedjeljak, 15. februara bit će pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnom područjima Bosne padavine povremene i slabog intenziteta, uz sunčana razdoblja. Prema kraju dana i večernjim satima doći će do prestanka padavina. Jutarnje temperature od 4 do 8, na jugu od 7 do 10,  a dnevne od 10 do 16 stepeni.

U Hercegovini, jugozapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne u utorak, 16. februara pretežno oblačno vrijeme s kišom. U ostatku BiH bit će sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a dnevne od 13 do 20 stepeni.

U Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne u srijedu, 17. februara bit će pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH bit će pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslijepodne. Slaba kiša je moguća povremeno na jugoistoku Bosne. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 7 do 12,  a dnevne od 10 do 16 stepeni.

U BiH u četvrtak, 18. februara bit će pretežno oblačno vrijeme. U istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne, na istoku i jugoistoku Hercegovini padat će  kiša. Na planinama će biti sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od 2 do 6, na jugu od 6 do 9, a dnevne od 4 do 8, na jugu od 10 do 14, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.