Poduzetnik iz Tuzle kupio “Mušku vodu”

0

Posljednja aukcija za prodaju imovine kompleksa Muška voda na planini Konjuh kod Kladnja bila je uspješna, a imovinu je kupio privrednik Kasim Selimović, vlasnik kompanije „Piemonte“ iz Tuzle.

Selimović je ovu informaciju potvrdio za BiznisInfo, te je najavio ambiciozni plan ulaganja u ovaj kompleks.

– Kupili smo to u namjeri da to što prije oživimo, da napravimo jednu atraktivnu destinaciju, ne samo lokalnog karaktera već za širu regiju – kazao nam je Selimović.

Prema njegovim riječima, postoje velike mogućnosti za razvoj ovog kompleksa.

– Osim tog ugostiteljskog dijela, imaju i jako dobri tereni i može se to sve urediti da bude vrlo interesantno za fudbal i za druge sportove. Mislim da bi i zdravstveni turizam trebalo da oživi i da bude i u toj funkciji – kazao je naš sagovornik.

Dosta pažnje, između ostalog, bit će posvećeno sadržaju za djecu. Postoje i dva izvora, tako da planiraju i pakovanje vode koja je jako dobro poznata u BiH i šire. U planu je, također, da se napravi i jedan ljetni bazen za posjetitelje.

Ulaganje 2 do 3 miliona

– Bit će zaista jedna široka ponuda interesantnih sadržaja, za svačiju dušu po nešto – naglašava Selimović.

Kompleks je, s porezima, plaćen nešto preko 1,5 miliona KM. Da bi sve bilo u skladu s planovima, planirana su ulaganja u uređenje i nove sadržaje od 2 do 3 miliona KM.

– Planiram da se što prije krene s uređenjem, s tim što trenutna situacija s pandemijom utiče na cjelokupan život svih nas. U velikoj smo neizvijesnosti šta nam svaki naredni dan donosi. Moja je želja da to uređenje krene što prije, ali sada moramo biti oprezni – zaključuje Selimović u razgovoru za BiznisInfo.

Podsjetimo da je ranije bilo saopšteno da je kompleks Muška voda kupila firma „ParkKing“ iz Sarajeva, ali da je ta prodaja kasnije ipak proglašena neuspjelom jer nije uplaćen dogovoreni iznos.