Muška voda ipak nije prodata

0

Iako se jedanaest činio kao sretan broj za konačno rješavanje vlasništva nad kompleksom “Muška voda” koji je u sastavu d.d. “Konjuh” u stečaju, to se ipak nije desilo.

Odbor povjerilaca ovog društva sastao se ove sedmice kako bi donio odluku o proglašenju jedanaestog oglašavanja prodaje neuspjelim.

Podsjetimo da se na licitaciji pojavio kupac – “ParkKing” d.o.o. Sarajevo i uplatio deposit,  pa se ušlo u dugo očekivanu proceduru.

Iako je odlukom Odbora povjerilaca, 11. prodaja hotela “Muška voda” proglašena neuspjelom, prodatom je proglašena druga nekretnina d.d. “Konjuh” u stečaju – šest kancelarija u centru Kladnja.

– Mi smo s njima zaključili sporazum da oni u roku od 60 dana izvrše uplatu sredstava koja su propisana oglasom. Oni nisu ispoštovali taj rok, uplatili su samo kancelarije i mi smo ih uveli u posjed. Nakon isteka tih 60 dana roka poslali su nam pismo namjere sa zahtjevom da im prolongiramo otplatu na još šest mjeseci. Mi smo to djelimično prihvatili, odnosno produžili rok uplate na 90 dana, što oni nisu ispoštovali – izjavio je Šahsudin Halilović, predsjednik Odbora povjerilaca d.d. “Konjuh” u stečaju, za RTV TK.

Nakon vraćanja postupka prodaje hotela “Muška voda” na početak, utvrđena je dalja procedura.

– Raspisuje novi oglas o prodaji, jučer smo donijeli tu odluku. Oglas je otvoren 30 dana – dodao je Halilović.

U međuvremenu “ParkKing” Sarajevo poslao je novo Pismo namjere u kojem navodi kako ne odustaje od kupovine hotela i navodi kako je razlog što nisu uplatili očekivani iznos novca na vrijeme nemogućnost obezbjeđivanja kreditnih sredstava zbog partnera sa kojim učestvuju u kupovini kompleksa “Muška voda”.

RTV TK / BiznisInfo