Od 1. decembra Jahorina najmoderniji ski centar u ovom dijelu Evrope

0

Jahorina će od 1. decembra biti najmoderniji i najuspješniji ski-centar u ovom dijelu Evrope, najavio je direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

Ukazujući da već prije početka zimske sezone može da tvrdi da će kapacitet biti povećan za 9.500 skijaša na sat, što je skoro duplo više nego prethodne godine, on je rekao da se u ovom momentu na Jahorini gradi više nego pred 14. Olimpijske igre 1984. godine.

Pozitivne vijesti donose Vam BiznisInfo i Addiko Bank

“Dinamika je za sada, zaista, dobra”, rekao je Ljevnaić.

Kao najznačajniji projekat koji se sprema za predstojeću zimsku sezonu, Ljevnaić je naveo gondolu “Poljice”, koja je najnovija i najmodernija u ovom dijelu Evrope.

On je rekao da je kapacitet 2.600 skijaša, gondola će dobiti nove kabine, novi dizajn polazne stanice i izlaza.

Ljevnaić je istakao i da se radi na dva nova šestosjeda kapaciteta 2.400 skijaša, od kojih je u jedan u Rajskoj dolini i skoro gotov, a drugi na strani Trnova iza vikend naselja.

“Gradimo ski lift tipa sidro u Rajskoj dolini. Drugi, takođe u Rajskoj dolini, radimo na izlazu sa šestosjed, tako da će biti osposobljena staza Olimpijski spust, koja nije radila 30 godina”, rekao je Ljevnaić.

Gradi se i pet novih žičara, sedam kilometara novog sistema za osnježavanje kojim će biti pokrivene staze na Prači, “Tri A” staza, kao i staze u Rajskoj dolini koje planiraju koristiti i za takmičenja, za koje je OC “Jahorina” dobila homologaciju za skoro sve discipline.