Njemački investitor za desetak dana otvara svoju novu fabriku u BiH

0

Njemačka kompanija otvorit će za desetak dana svoju novu fabriku koju je izgradila u Aleksandrovcu u blizini Banja Luke.

– Za desetak dana povodom obilježavanja Dana grada Laktaši bit će otvoreni novi pogoni njemačke kompanije “Mahle” u koju će, pored 100 zaposlenih, biti primljeno oko 200 novih radnika – najavio je u srijedu premijer Republike Srpske Radomir Višković.

On je naveo i da će radnici u ovoj fabrici imati plate iznad prosjeka u Republici Srpskoj.

Kako smo nedavno objavili, njemačka kompanija Mahle u svoju novu fabriku u BiH seli dio proizvodnje iz Slovenije gdje će ove godine smanjiti broj zaposlenih za 170 jer će proizvodni program startera preseliti u Bosnu i Hercegovinu.

Ovo će biti jedan od najvećih proizvodnih objekata u auto industriji u Bosni i Hercegovini a kako je ranije rečeno, radi se o investiciji od gotovo 20 miliona eura.

Kompanija Mahle na teritoriji opštine Laktaši posluje već dugi niz godina, a u novoj fabrici trebalo da bude zaposleno preko 700 radnika.

Površina objekta je impresivnih 26.040 metara kvadratni, a sadrži savremenu proizvodnu infrastrukturu i tehnološki napredne resurse.

BiznisInfo.ba je ranije objavio i kako nova fabrika izgleda.

Pogledajte kako izgleda nova fabrika u koju Nijemci sele proizvodnju iz Slovenije