Nelt otvorio novu zgradu od 4 miliona eura

0

Kompanija Nelt d.o.o. otvorila je danas u Istočnom Sarajevu svoj novi distributivno-logistički centar. Zgrada vrijedna 4 miliona eura proširila je kapacitete kompanije za preko 5.000 paletnih mjesta a ukupna površina prostora kojim Nelt sada raspolaže iznosi 3.500 metara kvadratnih kancelarijskog i preko 12.000 skladišnog prostora.

Novi centar kompanije koja pruža usluge distribucije i logistike opremljen je najmodernijom tehnologijom.

Kako je na otvaranju kazao izvršni direktor Nelt d.o.o. za Bosnu i Hercegovinu Goran Cerovina, ova investicija je potvrda unapređenja poslovnih aktivnosti i dugoročne perspektive poslovanja u našoj zemlji a nova zgrada dolazi kao rezultat uspješnog poslovanja i rasta.

„U protekle dvije godine ostvarili smo rast poslovanja za 28 posto. Ujedno raste i broj zaposlenih koji je u BiH sada dostigao 375 osoba“, kazao je Cerovina.

Grupacija u okviru koje posluje 14 kompanija na 11 različitih tržišta, sa projektovanim prihodima od 110 miliona eura očekuje da i 2019. godina bude jednako uspješna. Najavljeno je i kako će širiti poslovanje u sektorima carine, špedicije i međunarodnog transporta.

Značajna investicija, veliki broj radnih mjesta

Zadovoljstvo zbog otvaranja nove zgrade iskazao je i Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža.

„Ovo je za nas vrlo značajna investicija jer je obezbijedila posao za veliki broj radnika sa teritorije opštine Istočna ilidža. Ponosni smo što je jedna od najvećih kompanija u BiH odlučila da širi investiciju upravo na našoj teritoriji i nadam se da smo uradili sve da ih podržimo“, kazao je Božović.

Prema njegovim riječima, Nelt je otvorio zonu a Opština nastavlja aktivnosti na izgradnji i modernizacija saobraćajnica kako bi ona bila atraktivna i za druge investitore.