Istina o Arapima, alkoholu i sezoni na Rostovu

0

Brojni mediji u BiH proteklih dana su objavili informacije o dešavanjima u Ski centru Rostovo, turističkom biseru smještenom između Novog Travnika i Bugojna. Prema tim informacijama, ovaj centar odnedavno je preuzeo novi vlasnik iz Katara.

Mediji su prenijeli i izjavu anonimnog uposlenika koji je rekao da se više ne toči alkohol “pa su brojni gosti otkazali rezervacije”.

Šef Hotela Rostovo Rusmir Kurbegović za BiznisInfo je potvrdio neke od ovih informacija, ali je kazao da nema problema u poslovanju. Istknuo je da su informacije u medijima prenapuhane, da nema otkazivanja rezervacija i da se ulaže u dodatno proširenje kapaciteta.

– Tačno je da su novi vlasnici. Ali mi sada renoviramo, ulažemo u dodatni smještaj. Pošto je to kasno preuzeto nismo imali puno vremena da uložimo još u stazu. Skijalište radi, polako renoviramo, sređujemo objekat. Sve je OK – kazao nam je Kurbegović.

Prema njegovim riječima, alkohol nije zabranjen, “već se ne prodaje u restoranu”. Dodaje da na Rostovu već ima par objekata koji ne koriste alkohol.

Nije bilo dočeka Nove godine

– U našem restoranu ne prodajemo alkohol, sve je ostalo isto. Nema promjena, sve ide normalno. Jedino što nismo imali organizovan doček Nove godine, a za sve ostale rezervacije gosti dolaze normalno. Dolaze ljudi koji su prije rezervisali a imamo i novih rezervacija – istakao je naš sagovornik.

On kaže da nema i ne očekuje nikakve negativne posljedice, te da trenutno jedini problem predstavlja nedostatak snijega.

Inače, u sklopu ovog sportsko rekreacijski centra, koji je otvoren 1984. za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, nalaze se hotel Rostovo i etno selo Babići.

Ko je vlasnik

Kako smo već objavili, prema podacima iz sudskog registra, vlasnik kompanije Ski-Rostovo je firma Al Shaabi Company d.o.o. Bugojno. Firma Ski-Rostovo upravlja hotelom, ski centrom i spomenutim etno selom.

Vlasnik kompanije Al Shaabi Company je Ahmed Mohammed AA Al-Shaabi iz Katara. Al Shaabi je, osim toga, jedan od trojice suvlasnika druge kompanije – Biser Rostova, sa još dvojicom državljana Katara.  

Biser Rostova je sportsko-rekreacioni centar koji se sastoji od sportske dvorane i hotela, a u koji su ovi investitori uložili više miliona maraka.

BiznisInfo.ba