IKEA se adaptira na elektronsku trgovinu

0

Proizvođač i prodavac namještaja IKEA uložiće tokom 2023. godine tri milijarde evra u modifikaciju svojih velikih centara izvan gradova da bi se povećao njihov kapacitet kao distributivnih centara za elektronsku trgovinu.

Menadžer za maloprodaju Tolga Onku rekla je da će novac biti uložen u svim regionima, ali je trećina predviđena za London, koji će biti probna lokacija za novi format radnji i logističkih postavki.

IKEA je tokom prethodnih godina razvijala manje radnje zbog porasta trgovine preko interneta, redizajnirala je svoj veb sajt i razvila novu aplikaciju uz dodavanje digitalnih usluga poput alata za planiranje na daljinu, prenosi Srna.

Slanje proizvoda kupljenih onlajn iz skladišta u radnjama koje se nalaze u blizini gradova značiće ubrzanu i jeftiniju isporuku, uz niže ugljenične emisije, umjesto da se roba šalje iz velikih logističkih centara, rekla je Onsuova.

Ona je dodala da će se dosta ulaganja odnositi na automatizaciju sekcija u postojećim velikim prodajnim centrima u blizini gradova.

IKEA je tokom pandemije zabilježila rekordnu potražnju za svojm cjenovno povoljnim namještajem, pošto su ljudi provodili više vremena kod kuće.