Hand-export-import u Cazinu gradi skijalište

0

Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje objekata za rekreaciju, sport, turizam i ugostiteljstvo na šumskom zemljištu – izgradnja mini skijališta na lokaciji “Stovrela” koje se nalazi na području grada Cazina, potpisan je u ponedjeljak.

Ugovor su potpisali ministar privrede u Vladi USK Nijaz Kadirić i direktor poduzeća “Hand-export-import” d.o.o., Cazin Muhamed Handanagić.

Vizija menadžmenta poduzeća “Hand-export-import” d.o.o. je da grad Cazin na lokalitetu “Stovrela” dobije svoje prvo skijalište sa ski liftom te snow tubing stazom.

Kako je saopćeno iz Vlade USK, u skoroj budućnosti investitor planira da započne radove na izgradnji skijaške staze, ski lifta, sistema za vještačko zasnježivanje te pratećih sadržaja skijališta.

Predloženom investicijom biti će dodatno obagaćena ukupna turistička ponuda Stovrela, grada Cazina te Unsko-sanskog kantona.

Inače, ugovoru o koncesiji prethodila je izrada Studije ekonomske opravdanosti dodjele koncesije za izgradnju i korištenje objekata za rekreaciju, sport, turizam i ugostiteljstvo na šumskom zemljištu, koja je odobrena od strane Komisije za koncesije USK.

Također, Gradsko vijeće Cazin svojom Odlukom je dalo saglasnost za pokretanje postupka dodjele koncesije tenderskim putem.

Koncesija se dodjeljuje na vremenski period od 30 godina.