Domaće firme odgovorile izazovu: Od danas u Zenici plaćanje komunalnih računa na jednom mjestu

0

Od ponedjeljka 10.04.2017. godine, građanima Zenice omogućeno plaćanje računa bez provizije na četiri mjesta u gradu, za komunalne usluge JP ALBA Zenica, JP Grijanje, JP VIKZE i JP Parking servis.

Firma LOOP u saradnji sa sestrinskom firmom PING učestvovala je u realizaciji ovog projekta razvojem i integracijom softverskih rješenja: ELGato javnog web portala e-računa www.elgato.ba  i NaC – naplatnog centra usklađenih sa potrebama korisnika, odnosno komunalnih preduzeća i građana.

„Prepoznajući potrebe građana i tržišta i uvažavajući sugestije naših poslovnih partnera odlučili smo proširiti i unaprijediti usluge web portala za e-račune „ELGato“ programiranjem softvera – NaC specijalizovanog za centralizovanu naplatu komunalnih računa više komunalnih preduzeća.

Ovim novim softverskim proširenjem omogućavamo komunalnim preduzećima još bolju automatizaciju i racionalizaciju poslovnih procesa, odnosno veću efikasnost, a građanima jednostavan način primanja, brzog plaćanja i arhiviranja komunalnih računa.

“Ponosni smo što smo dio ovakog značajnog projekta i što smo  u kratkom vremenskom periodu od nastanka ideje „Zajedničkih naplatnih mjesta“ , uspjeli da odgovorimo izazovu, potrebama građana i preduzeća. Nadamo da će i ostale opštine, gradovi i kantoni u BiH prepoznati smisao ovog projekta i slijediti primjer Grada Zenice“, saopštili su predstavnici preduzeća „LOOP“.