Direktor TRZ Hadžići: Nudimo bolje uvjete od banaka!

0

Tehnički remontni zavod Hadžići, koji stoji iza projekata kao što su prvi bh. ručni bacač, pametna odijela i padobran za osvjetljavajuće minobacačke mine, odlučio je omogućiti investitorima i građanima da ulažu novac u kompaniju i ostvaruju profit.

Građani će se na taj način uključiti u razvoj domaće privrede, a ova kompanija će dobiti neophodna sredstva za realizaciju svojih projekata.

Kako smo jučer objavili, TRZ je ove sedmice raspisao „javni poziv za iskazivanje interesa partnerstva u projektima“.

Direktor TRZ-a Meho Rekić za BiznisInfo pojašnjava da je kompanija u stalnom razvoju i napredovanju ka ostvarenju svog cilja, a to je postati neovisan i održiv kolektiv s vlastitim proizvodima.

Razvili smo više proizvoda i sad želimo početi sa serijskom proizvodnjom. Za to su nam potrebna dodatna sredstva i odlučili smo se na ovaj način saradnje, a želimo i dodatno da animiramo građane da investiraju u BiH, kazao nam je Rekić.

Dodao je da je poznata činjenica da štednja naših građana iznosi više stotina miliona u bankama, jer ne znaju gdje da ulažu a da su sigurni u povrat svog uloženog novca i ostvarivanje profita.

Nadamo se da ćemo ponuditi bolje uvjete od banaka, kaže Rekić.

Ugovaranje se vrši po projektima i za svaki projekat se ugovara investicija. Podjela imovinskih prava i rizika partnera vrši se iz učešća u dobiti.

Projekti su iz oblasti registrirane djelatnosti i ovlaštenja, a o svakom projektu sa zainteresiranim licima se vodi razgovor i dogovara visina, dinamika, načini i ostali uvjeti ulaganja, zaključuje Rekić.

Trajanje projekta je 12 godina od investicije. Pravo učešća imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica, koja dokažu tehničku i profesionalnu sposobnost investiranja.

Kriterij za izbor privatnog partnera je ekonomski najpovoljnija ponuda. Rok za prijem zahtjeva nije ograničen i vrijedi do okončanja finansiranja kandidiranih projekata.