Bosch investira 120 miliona eura u Mađarsku

0

Njemačka Bosch grupa počela je širenje svog inžinjerskog centra u Budimpešti. Novi dijelovi kompleksa će biti izgrađeni u dvije faze na prostoru od 90.000 kvadratnih metara.

Bosch će samo u prvu fazu investirati 120 miliona eura, a očekuje se radovi budu gotovi do 2021. Posao će dobiti novih 1.800 uposlenika, rečeno je iz kompanije. Fokus će biti na električnim i autonomnim vozilima. 

Boschov Inžinjerski Centar Budimpešta otvoren je 2005. i igra važnu ulogu u razvoju novih tehnologija. Ovo je jedan od važnijih centara za istraživanje, razvoj i testiranje elektronike za automobilsku industriju unutar Bosch grupe.

Prva faza proširenja centra uključivat će izgradnju glavne zgrade, kreativnog prostora, konferencijske sale, velike radionice, kantine, kao i laboratorija sa specijalnim prostorijama za testiranje vozila.

Jedan od ključnih elemenata će biti prostor za testiranje sistema za pomoć vozačima na bazi radara, kamera i ultrasoničnih tehnologija. Ovaj prostor će se prostirati na 10.000 kvadrata.