Bellissima najavila otvaranje poslovnica u još tri zemlje

0

Sekretar Asocijacije tekstila, odjeće, kože i obuće Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Nejira Močević posjetila je kompanije Alpina FOGS d.d. i Bellissima d.o.o. i održala sastanke na kojima je razgovarano o saradnji, uslugama VTK BiH za kompanije, ali i izazovima sa kojima se susreću kompanije.

Tokom posjete istaknuto je da se tekstilna industrija Bosne i Hercegovine uspješno nosi s izazovima savremenog poslovanja te da predstavlja važnu industriju u ekonomskom razvoju zemlje, a razgovarano je i o aktivnostima koje Komora provodi radi poboljšanja poslovnog okruženja u BiH i predstavljanja bh. privrede u inostranstvu.

Alpina FOGS d.d. je kompanija koja se specijalizirala za proizvodnju sportske, zimske obuće. S osnovom u Bosni i Hercegovini, Alpina FOGS je postala ključni igrač na tržištu, ističući se visokokvalitetnim proizvodima i prepoznatljivim brendom.

Nakon investicije prije 20 godina, kompanija je proširila svoj uticaj s 18 poslovnica u BiH, a također ima prisutnost putem “kćerki” firmi u Srbiji i Hrvatskoj. Fokus na inovacijama, posebno u proizvodnji sportske obuće, rezultirao je stopostotnim izvozom i prisutnošću proizvoda na tržištima od Sjeverne Amerike do Japana.

Bellissima d.o.o., koja posluje više od 12. godina, predstavlja modni brend s reputacijom jednog od najvećih u tekstilnoj industriji Bosne i Hercegovine.

Osim što je prisutna na domaćem tržištu, Bellissima najavljuje proširenje na evropsko tržište otvaranjem poslovnica u Austriji, Sloveniji i Srbiji.

Top 10 poslovnih vijesti i događaja protekle sedmice