Hotel Bristol pripojen lancu Novotel hotela i promijenio naziv u Novotel Sarajevo Bristol

0

Hotel ‘Bristol’, jedan od simbola grada Sarajeva, pripojen je lancu Novotel hotela, čime se pridružio mreži popularne tzv. “midscale” klase hotelskih brandova.

Hotel Bristol je ulaskom u porodicu AccorHotels promijenio naziv u Novotel Sarajevo Bristol te je tako i zvanično otvorio vrata pod novim brandom, nakon što je Al Shiddy Group, vlasnik Bristola, u maju sa poljskim Orbis Groupom, strateškim partnerom AccorHotels u istočnoj Evropi, potpisao franšizni ugovor za hotel Novotel.

Saopćeno je to večeras na pres-konferenciji uoči svečane ceremonije zvaničnog otvaranja na kojoj su o detaljima ovog aranžmana/transakcije govorili predstavnici AccorHotels/Orbis i Al Shiddy Groupa.

Generalni menadžer AccorHotels/Orbis Frank Reul je kazao da oficijelno otvaranje Novotel Sarajevo Bristol hotela predstavlja prekretnicu za AccorHotels grupaciju za istočnu Evropu, OrbisHotels grupaciju, kao i Novotel, međunarodno priznat i poznat brend AccorHotels grupacije.

Dodao je da dolazak Novotela u Bosnu i Hercegovinu prati i rekordan broj od 40 ugovora u narednih nekoliko mjeseci u regiji, što potvrđuje dinamiku strategije razvoja spomenute grupacije.

Predstavnica Al Shiddy Groupa Nudžejma Skenderović istaknula je zadovoljstvo činjenicom da se hotel Bristol pripaja spomenutoj grupaciji, čime je uvećana njegova vrijednost te otvorena mogućnost unapređenja sadržaja i kvaliteta usluga, kao i novih turističkih ponuda, uključujući i obuku hotelskog osoblja.

Sudionike ceremonije kojoj su prisustvovali predstavnici institucija iz BiH, članovi lokalne poslovne i hotelijerske zajednice te brojni gosti i zvanice, među ostalim, pozdravio je Sulaiman Al Shiddi, predsjednik Uprave Al Shiddi Groupa.

“Al Shiddi grupacija je počašćena da je uz mnogo napora u prethodnom periodu uspjela obnoviti jedan od simbola grada Sarajeva, što hotel Bristol uistinu jeste i iz tog razloga je ime Bristol zadržano i nakon pripajanja lancu Novotel hotela. Ovom saradnjom želimo uvećati njegovu vrijednost i nadamo se da ćemo time privući nove turiste, podstaći lojalne goste da nam se iznova vraćaju i poboljšati naše usluge u svim segmentima”, kazao je Al Shiddi.

Hotel Novotel Sarajevo Bristol nudi 186 soba, sedam soba za sastanke, restoran i fitness, te wellness centar s unutarnjim bazenom.

Kako je rečeno, AccorHotels je vodeća svjetska grupacija za putovanja i obuhvata veliki broj međunarodno priznatih brandova, odnosno više od 4.200 hotela u 95 zemalja širom svijeta.

Orbis Hotel Group je najveća mreža hotela u Poljskoj i istočnoj Evropi. Orbis obuhvaća 117 hotela i jedini je dobavljač svih marki AccorHotels u 16 zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Estoniju, Mađarsku, Latviju, Litvu, Makedoniju, Moldaviju, Crnu Goru, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Sloveniju.

Osim Novotel projekta, Al Shiddi Group je u aprilu ušao u franšizni ugovor s Swissotelom, dijelom AccorHotels za razvoj novog urbanog hotela sa 218 soba u Sarajevu, koji će, kako je ranije najavljeno, biti otvoren početkom 2018. godine. (Fena)