dm se vratio u Italiju nakon deset godina

0

Njemački lanac dm drogerie markt otvorio je svoju prvu prodavnicu u Italiji, deset godina nakon što je napustio to tržište.

Nova radnja se nalazi u Milanu, ali je u planu otvaranje još dvije prodavnice u gradu Udine i jedne u gradu Laives kasnije ovog mjeseca. Ekspanzija će na početku biti fokusirana na Sjevernu Italiju. 

Italija je jedno veoma obećavajuće tržište za dm, rekao je direktor Hubert Krabichler.

Dodao je da su nedavne reforme koje je provela italijanska vlada stvorile okvir koji je omogućio nove investicije i otvaranje radnih mjesta.

Istakao je da su povećano povjerenje potrošača, smanjena nezaposlenost i pozitivan trend rasta za ove ovu vrstu prodavnica doprinijeli odluci da ponovo uđu na italijansko tržište.

Nove dm prodavnice imat će više od 14.000 kozmetičkih proizvoda, kao i proizvoda za ljepotu i velnes, prehrambenih namirnica, organskih proizvoda itd.  

Dm trenutno ima više od 3.400 radnji u 13 zemalja. U fiskalnoj 2017. godine lanac je ostvario prihode od 10,3 milijarde eura, što je rast od 5,7 posto.

Dm drogerie markt posluju veoma uspješno i u Bosni i Hercegovini gdje su u poslovnoj 2016/17.godini ostvarili ukupan promet od 143,9 miliona KM, što predstavlja rast od 14,1 posto.