Turska privredna delegacija u posjeti BiH, interes za građevinu i turizam

0

Potpredsjednik  Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić sastao se s delegacijom privrednika  iz Republike Turske. Tokom sastanka je razgovarano o brojnim temama od zajedničkog interesa i mogućnostima unapređenja saradnje između dvije zemlje.

Delegaciju su činili članovi Trgovinske i industrijske komore Sakarya te Odbora za mlade poduzetnike pri TOBB-u (Unija komora i robnih berzi Turske): zamjenik predsjednika Sakarya Trgovinske i industrijske komore Gökhan Tiryaki,  predsjednik Odbora za mlade poduzetnike Sakarya Semih Çiftçi, zamjenik predsjednika Odbora za mlade poduzetnike Sakarya Muhammed Çalışkan i članovi  Izvršnog odbora za mlade poduzetnike Sakarya Rıdvan Albayraktar i Ömer Faruk Kahraman.

Razmatrane su mogućnosti za proširenje saradnje u oblastima trgovine, investicija i razvoja mladih poduzetničkih inicijativa. Posebna pažnja posvećena je sektorima građevine i turizma.

Delegacija je izrazila spremnost za dijeljenje iskustava i znanja u razvoju turizma, s ciljem unapređenja turističkih kapaciteta Bosne i Hercegovine.

Ovaj posjet je još jedan korak prema jačanju veza i stvaranju novih poslovnih mogućnosti između Bosne i Hercegovine i Turske, s posebnim naglaskom na podršku mladim poduzetnicima i inovativnim projektima.