Vlasnik firme koja je izgradila jednu od najvećih proizvodnih hala u BiH: Stalno rastemo!

0

Preduzeće Profil-Isolation svojom dugogodišnjom tradicijom isplivalo je ka samom vrhu domaćeg i regionalnog poslovnog okruženja u okviru svojih djelatnosti.

Preduzeće u Žepču, koje se bavi hladnom i toplom izolacijom cjevovoda i elemenata industrijskih postrojenja, izradom i montažom kanala za klimatizaciju i ventilaciju objekata te montažom izolacijskih panela, niže velike uspjehe.

Kako je za “Avaz“ kazao Tadija Filipović, vlasnik firme Profil-Isolation, preduzeće trenutno ima više od 100 uposlenika u stalnom radnom odnosu, a ovisno o potrebama projekta, u stanju je angažirati dodatnu radnu snagu i podugovarače iz srodnih djelatnosti.

– Naša kompanija od samog osnivanja teži na zapošljavanju i educiranju kadrova, od projektovanja, proizvodnje do montaže – rekao je Filipović.

Profil-Isolation preduzeće je koje trenutno realizira jedan od najvećih projekata u BiH, odnosno sagradilo je proizvodnu halu od 10.000 kvadratnih metara.

– Gradnja hale je završena i trenutno se radi montaža mašina, a u njoj će raditi 30 do 40 uposlenika. Hala jeste zaista ogromna, a u njoj će se proizvoditi poliuretanski paneli. To su zidni paneli s izolacijom od poliuretanske pjene i vidljivim pričvršćivanjem – kazao je Filipović.

Istakao je kako preduzeće Profil-Isolation već od ranije prave poliuretanske panele za vanjsko tržište te je dodao da je u pitanju stopostotni izvoz vani.

– Nakon što se ukazala potreba za većom proizvodnjom došli smo na ideju da sagradimo halu od 10.000 metara kvadratnih – naglasio je Filipović.

Glavna vizija preduzeća jeste liderstvo u okviru njene djelatnosti, prvenstveno u poslovnom razvoju lokalne zajednice ali i šire regije.

Shodno tome, preduzeće se nalazi u neprestanom razvoju i potrebama za kvalitetnom radnom snagom.