Žepčaci investirali dva miliona maraka: Otvorili tri nove hale, u Zavidovićima kupili zemljište i mašine

0

Rad firme „Tisakomerc“ iz Žepča protekle je godine, kao i većinu privrednih subjekata, obilježila pandemija. Međutim, iz menadžmenta ove uspješne kompanije kažu da, vlastitim naporom i dobrom organizacijom, nisu usporeni razvoj i rast.

U proteklom periodu investirali su više od dva miliona maraka u nove proizvodne programe i hale.

– U prostoru matične firme u Žepču izgradili smo tri dodatne proizvodne hale, što je novih 2.000 kvadrata, gdje nastavljamo razvijati proizvodnju od metala i plastike, prvenstveno za fabrike namještaja, metalne industrije i građevinarstva. Zaposlili smo i još 20 radnika u proizvodnji, a kadrovski smo se ojačali angažiranjem novih inžinjera i ekonomista – kazao je za Avaz Nagib Mujkić, direktor „Tisakomerca“.

Mašinski park je obogaćen novim savremenim laserom za sječenje metala, novom linijom za plastificiranje metala, te drugim mašinama.

Mujkić s ponosom ističe značajnu investiciju i pokretanje novih biznis ideja.

– U Poslovnoj zoni „Ekonomija“ u Zavidovićima kupili smo proizvodne hale i zemljište. Posjedujemo 2.000 kvadrata zatvorenog prostora i zemljište površine 14.000 kvadrata, kao i proizvodni program bivše Tvornice dijamantskog alata Zavidovići. Preuzeli smo zaposlene radnike i opremu, uz kompletan mašinski park. Nastavili smo raditi na programima razvoja i proizvodnje alata za drvnu industriju, proizvodnji alata za  PVC i ALU stolariju, te reparaciju i oštrenje alata.

Ovi programi su nam novi izazov i u periodu koji je pred nama nastavit ćemo ih razvijati za BiH i inostrano tržište – kazao je Mujkić.