VW razmišlja o povećanju ulaganja u BiH

0

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić posjetio je danas Volkswagen Sarajevo, gdje je održao sastanak s predstavnikom Uprave ove kompanije Svenom Hammeckeom, te predstavnikom Sindikata Volkswagena Kenanom Klisurom i predsjednikom Sindikata metalaca FBiH Bajrom Melezom.

Razgovarano je o problemima s kojima se suočava ova kompanija, posebno nakon globalnih udara na automobilsku industriju, izazvanih teškom ekonomskom situacijom i inflacijom u svijetu.

Izneseni su prijedlozi izlaska iz krize i pronalaska načina povećanja ulaganja njemačkog vlasnika u ovu kompaniju u Sarajevu.

Ministar Džindić izrazio je svoju i spremnost Vlade FBiH da u svim segmentima podrži rad i dalje investiranje u privatnom sektoru, a samim tim i u kompaniju Volkswagen Sarajevo.

– Kao što smo to učinili za našu industriju kada se suočila s teškim posljedicama pandemije i kada smo podržali naše izvozničke kompanije, i sada ćemo učiniti sve što možemo da se nesmetan rad i proizvodnja nastave s ciljem očuvanja radnih mjesta, proizvodnje, izvoza i boljih uslova za sve – poručio je ministar Džindić tokom današnje posjete.