Vojna industrija: Bh. firme na sajmu u Splitu

0

Peta Međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme “Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2019” održava se u Splitu, u Hrvatskoj.

Riječ je o najvećoj izložbi naoružanja i vojne opreme na ovim prostorima, koja je postala tradicionalna manifestacija i uvrstila se u kalendar međunarodnih vojnih izložbi u svijetu.

Svoje proizvode i usluge izlaže 185 izlagača iz 26 zemalja. Izložbu će posjetiti 33 nacionalne delegacije iz cijelog svijeta.

Iz Bosne i Hercegovine, ove godine svoje proizvode i usluge predstaviti će šest kompanija Grupacije namjenske industrije.

Na štandu Privredne komore FBiH izlažu Igman Konjic, Unis Ginex Goražde, Pretis Vogošća, Koteks Production Tešanj i Vitezit Vitez. Također, na izložbi će se predstaviti bh. kompanija Binas Bugojno.

Štand Privredne komore Federacije BiH posjetila je delegacija Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, na čelu sa ministricom Marinom Pendeš.     

Izložba predstavlja dobru priliku bh. kompanijama namjenske industrije, kako bi se susreli sa poslovnim partnerima, ali i uspostavili nove kontakte i tržištu ponudili kvalitetne proizvode.

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme se održava u Spaladium Areni od 10. do 12. aprila 2019. godine, pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz podršku Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Organizator izložbe i ove godine je američka kompanija TNT Production Inc., specijalizirana za organizaciju sajamskih priredbi takvog tipa.