Vlada KS i UNDP u projektima od 30 miliona KM

0

Vlada Kantona Sarajevo trenutno zajedno sa UNDP-om realizuje 24 zajednička projekta ukupne vrijednosti oko 30, 5 miliona KM.

Projekti se realiziraju u različitim oblastima a UNDP u njima, na osnovu sporazuma s Vladom, učestvuje kao implementator.

Od navedenog iznosa sredstava, Vlada KS je iz Budžeta KS osigurala oko 24 miliona KM, dok je UNDP u saradnji sa donatorima obezbijedio oko 6,5 miliona KM.

Na listi projekata koji se realiziraju su projekti uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe s poteškoćama u kretanju, proširenja odlagališnih kapaciteta Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Smiljevići“, unapređenja operativnih kapaciteta KJKP „Rad“i „Park“, izrada studije stanja energijske efikasnosti objekata koje koriste osobe u stanju socijalne potrebe, projekti nabavke autobusa za KJKP „Gras“, podrške uspostavi Vijeća za reformu tržišta rada KS i izradi Akcionog plana zapošljavanja 2020-2022. godina, zatim projekti povećanja energijske efikasnosti u 13 objekata javnih ustanova, subvencioniranja zamjene peći na ugalj i ostala čvrsta goriva sa certificiranim pećima i toplotnim pumpama, rekonstrukcije i adaptacije bivšeg Armijskog centra u covid izolatorij i brojni drugi..

Detaljnije o projektima možete pronaći OVDJE.