Veliki požar na sarajevskoj pijaci Heco

0

Na sarajevskoj pijaci Heco danas je izbio požar koji već duže vremena pokušavaju ugasiti vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade (PVB) Kantona Sarajevo, javlja Anadolu.

Vatrogasci su veoma brzo stigli na mjesto događaja, a sada se radi na njegovom potpunom gašenju, kazali su za AA iz PVB-a KS.

“Požar traje već duže vremena, u pitanju je veći. Nemamo informaciju o trenutnom stanju na terenu gdje se nalazi više vatrogasnih vozila”, izjavili su iz PVB-a.

Prema snimcima sa mjesta događaja, požar je zahvatio jedan dio kompleksa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a nad ovim prostorom nadvio se veliki dim.

Spriječeno širenje požara na više spratove objekta

Šef Civilne zaštite KS Dženan Brkanić rekao je da se bore sa materijalima koji su lako zapaljivi.

Naglasio je da se vatra se brzo širi i da je zahvatila topljive materije kao što su stiropor i plastika, ko i da gore odjeća i obuća.

“Spriječili smo širenje na više spratove ovog objekta, to su informacije koje u ovom momentu mogu dati, vidjećemo, u toku dana ćemo imati malo više informacija”, rekao je on.

Istakao je da nije poznato šta je uzrok požara kao i da će to utvrditi druge, nadležne institucije.

“Naše je da ugasimo, da spriječimo dalje širenje požara. Na svu sreću hvala Bogu nije bilo povrijeđenih osoba, imali smo nekoliko eksplozija čulo se u toku gašenja požara, vjerovatno ima i plinskih boca i svega, poprilično opasno okruženje za rad vatrogasaca i svih koji se nalaze u blizini”, kazao je Brkanić.

Dodao je da imaju dovoljno materijalno-tehničkih sredstava.