Bh. kompanija od ove godine dijeli profit s uposlenicima

0

Domaća IT kompanija Ministry of Programming (MOP) odlučila je ove godine uvesti program podjele dijela profita sa usposlenicima.

Stalni uposlenici firme tako će od ove godine, osim redovnih plata, primati i dio dobiti kompanije. Informaciju je objavio Rešad Začina, suosnivač i izvršni direktor komapnije.

– Uspješno završavamo pripreme za isplatu podjele dobiti u martu 2022. koju će dobiti 22 uposlenika (21 inženjer). Ukupan iznos za isplatu u ovoj prvoj verziji programa bit će nekoliko stotina hiljada KM (tačan iznos ćemo objaviti nakon što se urade formalni godišnji obračuni) – objavio je Začina.

Isplata se vrši u martu, nakon zakonskog zaključavanja dobiti koje će biti obavljeno krajem februara. Pravo na podjelu profita imaju svi koji su u kompaniji duže od četiri godine (zaključno sa 31. decembrom 2021.) i nisu prekidali radni staž u MOP-u duže od šest mjeseci. Riječ je o uposlenicima s bilo kojim stalnim angažmanom u MOP-u, uključujući i pripravnički staž.

Postoci se izračunavaju pomoću formule koja uzima u obzir svaku dodatnu godinu provedenu na MOP-u tako da je proces vrlo transparentan.

– Čestitamo kolegama koji su dio naše prve godine dijeljenja dobiti, nastavit ćemo unaprjeđivati naš program vjernosti kako bismo svake godine bili sve bolji – rekao je Začina.