Unis Ginex uspješna poslovna priča, posao za 133 nova radnika

0

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije saopćilo je da namjenska industrija u Federaciji BiH svakodnevno bilježi rast.

Razvoj namjenske industrije u Federaciji BiH rezultat je stručnog vođenja poslovnih politika kompanija, angažmana Vlade Federacije BiH i ovog federalnog ministarstva. Stoga je i poslovanje kompanija iz namjenske industrije ocijenjeno uspješnim.

– Uspješne poslovne priče donose nova radna mjesta, novi životni standard i priliku za dodatni razvoj lokalnih zajednica – ističu iz Federalnog ministarstva.

Dodaju da kompanija Unis Ginex d.d. Goražde svoju uspješnu priču nastavlja zapošljavanjem 133 nova radnika.

– Novi uposlenici, zajedno sa već postojećom radnom snagom su garant još boljeg i većeg uspjeha ove kompanije, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Podrška namjenskoj industriji, njena ekspanzija, te otvaranje više radnih mjesta su prioriteti Vlade Federacije BiH i ovog ministarstva. Uspjeh Ginexa i naših drugih kompanija namjenske industrije ne treba stati, već hrabro se razvijati – rekao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić.