U Živinicama uskoro još dvije poslovne zone

0

Nakon što je poslovna zona Ciljuge II u proteklu godinu dana privukla značajan broj investitora i ulaganje od oko 35 miliona KM, u Živinicama bi se uskoro mogle graditi poslovne zone na još dvije lokacije.

Načelnik Samir Kamenjaković rekao je da su određene dvije nove lokacije za izgradnju poslovne zone.

– Jedna od ozbiljnijih lokacija je na dijelu magistralnog puta prema aerodromu, prema Dubravama, kod mosta koji se trenutno treba da radi. Tu imamo oko 200 dunuma zemlje. Krenuli smo u regulisanje svih potrebnih dokumenata kako bismo nesmetano mogli krenuti u uređenje zone – rekao je Kamenjaković u dnevniku RTV TK.

Dodao je da dvije nove lokacije za poslovnu zonu želi prvo predstaviti poslodavcima općine Živinice, nakon toga vijećnicima u Općinskom vijeću, nakon čega će se ići u uređenje nove poslovne zone.

Ohrabruje činjenica da se javljaju novi investitori iz BiH i inostranstva koji su zainteresovani za ulaganje u Živinicama.

– Prije godinu i po dana odlučili smo se da uredimo poslovnu zonu Ciljuge II. Za godinu i po dana smo uspjeli odrediti lokaciju, urediti poslovnu zonu, razgovarati s investirorima, dovesti investitore, i evo hvala Bogu investitori već ulažu u Živinice – naglasio je Kamenjaković.