U Trebinjskom „Gradu sunca“ otvoren hotel, najavljena dalja ulaganja

0

U Trebinjskom „Gradu sunca“ sinoć je otvoren hotel „SL Panorama“ sa 25 soba i krovnom terasom sa panoramskim pogledom na akva-park, „Varoš čaršiju“ u izgradnji i druge sadržaje turističkog kompleksa koji nadomak Trebinja razvija poslovni sistem „Svislajon“.

Na svečanosti kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, privrednog i javnog života grada i regiona, predsjednik kompanije „Svislajon“ Rodoljub Drašković izrazio je zadovoljstvo što je i ova investicija u „Gradu sunca“ realizovana u rekorednom roku, prenosi portal etrebinje.

„Trebinje je najljepša turistička destinacija od manjih gradova u Evropi. Ona postaje sve značajnije turističko središte i zajedno sa lokalnom samoupravom uporno radimo na razvoju grada“ istakao je Drašković.

U kompaniji „Svislajon“ najavljuju da će uz hotel „SL Panoramu“ posjetiocima „Grada sunca“ već od ove godine biti na raspolaganju i „Varoš čaršija“, sportsko-rekreacioni kompleks i spa centar „Galija“, sa kojima će projekat dobiti potpuno novu dimenziju – prostor za stanovanje po konceptu „grad u gradu“ sa svim potrebnim sadržajima za život, odmor i rekreaciju.

Na 140.000 kvadrata „Varoš čaršija“ raspolagaće sa 160 rezidencijalnih apartmana i vila za stanovanje, restorane sa različitom gastro ponudom, „Koloseum“ za održavanje različitih kuluturnih manifestacija i vještačko jezero.

Uveliko traju i radovi na izgradnji sportsko-rekreacionog kompleksa – sa sportskom dvoranom, zatvorenim bazenom, halom za borilačke sportove, fitnes centrima, po dva terena za košarku, odbojku i tenis, te po jednim za mali fudbal i rukomet.

Namijenjen  za pripreme profesionalnih sportista, održavanje takmičenja i škola sporta – ovaj dio kompleksa imaće i 100 kreveta za smještaj sportista.

Spa centar, arhitektonski osmišljen u obliku broda – galije, imaće zatvoreni bazen, saune, tursko kupatilo, slanu i ledenu sobu, ali i dio za rehabilitaciju i „podmlađivanje“, opremljen hiperbaričnom komorom i drugim najsavremenijim aparatima za fizikalnu medicinu i njegu ljepote.

U kompaniji najavljuju i gradnju heliodroma, vinograda sa autohtonim hercegovačkim sortama, vinskih podruma i galerija, tržnog centra, privatnog kliničkog centra…

U kompleks je do sada uloženo 50 miliona KM, a ukupna investicija procjenjuje se na oko 200 miliona KM, kada bi „Grad sunca“ trebalo da zapošljava – oko 2.000 ljudi.

Drašković je otkrio i nešto od budućih investicionih vizija: u svom hercegovačkom zavičaju praviće, kaže – filmski grad. (eTrebinje)