U svjetlu najavljene privatizacije: “Bosnalijek” ostaje najjači bh. brend

0

Federalna vlada donijela je prije nekoliko dana Odluku o načinu, odnosno metodi privatizacije državnog kapitala u privrednom društvu “Bosnalijek” d.d. Sarajevo.

Državni kapital, koji iznosi 19,2558 posto ukupnih dionica ove kompanije, bit će prodavan putem berze, a postupak će, u skladu s Pravilnikom o postupku prodaje državnog kapitala na berzi, provesti Agencija za privatizaciju u FBiH.

U “Bosnalijeku” za BiznisInfo kažu da ne mogu utjecati na ovaj proces, ali da nastavljaju sa svojim radom i razvojem kao i do sada.

“Na prodaju vlasničkog udjela Vlade FBiH Bosnalijek ne može direktno uticati. Prodaja se odvija između dioničara i kupca putem berze i posredstvom Agencije za privatizaciju FBiH. Zadatak Bosnalijeka je da ostvaruje data obećanja i zacrtane poslovne ciljeve u interesu svih dioničara i Kompanije u cjelini“, rečeno nam je u Bosnalijeku.

„Ono što nas ohrabruje jesu rezultati koje smo do sada ostvarili i uvjerenje da je Bosnalijek sposoban da održi reputaciju najjačeg BiH brenda internacionalnog karaktera u regionu. Naš cilj je da i dalje stvaramo nove vrijednosti, radna mjesta, zavidan profit i održiv rast,“ kazali su iz Bosnijalijeka za BiznisInfo.

B. Šutvić