U Sarajevu uskoro regionalni skup poduzetnica

0

Pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Turističke zajednice Kantona Sarajevo te Vanjskotrgovinske komore BiH, Regionalna Asocijacija Poduzetnica – Poslovna žena (RAP) organizira “Woman in Leadership Summit” koji će se održati 05.04.2019. godine, u Sarajevu, u hotelu Holiday.

“Women in Leadership Summit” prvi je događaj ove vrste koji će okupiti najeminentnije govornice i govornike iz politike, biznisa, akademije i nevladinih organizacija, s ciljem promocije ženskog liderstva u oblastima biznisa, politike, akademije i ostalih društvenih segmenata.  

Cilj je “Women Leadership Summit” utemeljiti kao eminentni centralni događaj SEE regije, koji će u budućnosti poslužiti kao platforma svih društvenih promjena, a u cilju sveukupnog unaprjeđenja položaja žene u društvu. te stvaranja što pozitivnije klime, boljeg i zdravijeg ekonomskog okruženja.”

Govornici i učesnici Summit-a će se kroz tri panel diskusije “Izazovi ženskog liderstva u biznisu”, “Žene u javnom upravljanju”, te “Budućnost obrazovanja” dotaći gorućih pitanja od velikog značaja za kreiranje pozitivne poslovne klime, ali i za opći razvoj generacija koje dolaze.       

U sklopu Summit-a organiziraće se i B2B susreti, pod pokroviteljstvom Evropske poduzetničke mreže, a s ciljem poslovnog umrežavanja i razmjene iskustava kompanija iz regiona, te u konačnici jačanje bosanskohercegovačke i privrede regiona.

Iskazivanje interesovanja za učešće na Summit-u ili promociju u sklopu B2B susreta moguće je putem kontakta: info@poslovnazena.ba i kontakt telefon +387 61 813 454, saopćeno je iz Regionalne asocijacije poduzetnica.