U Bijeljini počeo 18. sajam “Interagro”

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković svečano je danas otvorio 18. Međunarodni sajam poljoprivrede “Interagro” u Bijeljini i istakao da Republika Srpska u ovoj godini ima rast od pet odsto poljoprivredne proizvodnje i prihoda od poljoprivrede u odnosu na prethodnu godinu.

“Poljoprivreda je jedna od razvojnih šansi Republike Srpske u kojoj 140.000 domaćinstava ostvaruje određeni prihod u ovoj oblasti, a 40.000 domaćinstava registrovani su kao poljoprivredna gazdinstva”, rekao je Višković na otvaranju sajma koji je okupio rekordnih 160 izlagača.

Uz domaće izlagače najnovija dostignuća u agrobiznisu na “Interagru” predstavljaju učesnici iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Italije, Austrije i Turske, a biće zastupljeni svi segmenti poljoprivredne proizvodnje.

Organizator Međunarodnog sajma poljoprivrede “Interagro” u Bijeljini je preduzeće “Grad”, ovogodišnji partneri su Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Republike Srpske, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i grad Bijeljina.

Do nedjelje, 22. septembra, na bijeljinskom sajmu biće predstavljena izložba meda, medonosnih rakija i alkoholnog pića, te izložba poljoprivredne mehanizacije sa eksponatima vrijednim 10 miliona KM.

Biće postavljena i izložba kvalitetne priplodne stoke i štandovi sa sjemenskom robom, zaštitnim sredstvima, stočnom hranom, sadnicama i proizvodima prehrambeno prerađivačkih kapaciteta.

Međunarodni sajam poljoprivrede “Interagro” održava se u sajamskoj hali i na otvorenom prostoru Agrotržnog centra, na površini od 4.500 metara kvadratnih. (Srna)