Tuzlanski aerodrom od 2019. biće samoodrživ

0

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Jakubom Suljakovićem održala je sastanak s direktorom Aerodroma Tuzla Rifatom Karasalihovićem i obišla gradilište na ovom aerodromu. Predstavnike Vlade je zanimalo kada će radovi na rekonstrukciji putničkog terminala biti završeni.

“Rokovi koji u ovom trenutku trebaju biti završeni kasne pet mjeseci i na osnovu razgovora koje smo obavili sa izvođačima radova informisali smo ih da moraju završiti radove do 25. septembra, kada očekujemo inspekciju koja se treba uvjeriti u rekonstrukciju radova”, pojasnio je Karasalihović.

Vlada TK-a daje veliku podršku razvoju Aerodroma Tuzla, istaknuto je ovom prilikom.

Premijer Suljkanović kazao je da je informiran o dinamici radova te da su razgovarali o daljnjim rješavanjima problema koje očekuju u ovoj godini kao i o kreiranju budžeta za narednu godinu.

Tokom susreta razgovarao je i o finansijskoj situaciji u ovom perspektivnom preduzeću.

Karasalihović je istakao da je informirao Vladu TK-a da su spremni da od 2019. godine samostalno funkcioniraju te da više neće trebati budžetsku ili subvencionu pomoć.

Tokom dana, delegacija Vlade TK sastala se i sa predstavnicima turskih investitora koji su zainteresirani za ulaganja u Aerodrom Tuzla.

Fena