TTU ponovo radi punom parom, zapošljava nove radnike

0

Nakon što je nekadašnja tuzlanska Tvornica transportnih uređaja otišla u stečaj, novoformirana kompanija TTU Energetik se za svega dvije godine vratila među uspješne fabrike i ponovo zapošljava

TTU energetik d.o.o Tuzla raspisao je oglas za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme za više radnih pozicija.

Oglas se odnosi na prijem ukupno 27 radnika na 19 različitih pozicija, od borverkista, bravara, metaloglodača, metalostrugara, zavarivača, čistačica a opis radnih mjesta, potrebne uslove i način prijave potražite OVDJE.

Trenutno više od 100 radnika iz stare tvornice radi u TTU Energetiku.

Rast izvoza i novi poslovi donose nova zapošljavanja

Proizvodi TTU-a cijenjeni su u inostranstvu, čak i u jednoj zahtjevnoj zemlji kao što je Norveška, pa tako fabrika bilježi povećanje izvoza od gotovo 30 posto u odnosu na 2017. godinu.

Nadaju se i domaćim poslovima kao što je izgradnja Bloka 7 Termoelektrane Tuzla gdje bi preko stotinu radnika našlo posao.

Podsjetimo, TTU Energetik osnovan je 2016. godine potpisivanjem Ugovora o formiranju privrednog društva Tvornica transportnih uređaja energetik d.o.o. Tuzla, čiji su osnivači JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo sa 80 posto vlasničkog udjela i Rudnik mrkog uglja Banovići d.d. Banovići sa preostalih 20 posto.