Trumpov zet predstavio svoj mega projekt u Beogradu

0

Jared Kushner, zet nekadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, u Beogradu je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstavio projekat za kompleks koji bi trebalo da se gradi na mjestu Generalštaba.

Kako je, između ostalog, navedeno na Instagram stranici buducnostsrbijeav, u pitanju je “veleljepni hotel u Beogradu koji će doprinijeti da naša prijestonica postane centar ovog dijela svijeta”:

– Inspirativna razmena ideja sa Jaredom Kushnerom, kojem sam sa ponosom pokazao naš glavni grad i izložio neke od planova za njegov još brži rast. Predstavio sam mu viziju Beograda kao svjetske metropole, čiji je kosmopolitski duh oduvijek privlačio ljude iz svih krajeva svijeta, a Kushner je meni predstavio projekat za veleljepni hotel u Beogradu koji će doprinijeti da naša prijestonica postane centar ovog dijela sveta, koji će se na globalnoj mapi pozicionirati kao nezaobilazna destinacija i poželjno sjedište za najveće korporacije, univerzitete i međunarodne institucije, ali i nadahnuće za umjetnike, naučnike i nadasve mlade ljude iz svih krajeva svijeta. Takav Beograd želimo da ostavimo našim budućim generacijama – navedeno je na profilu predsjednika Aleksandra Vučića.

Kushner sa Vučićem

Kushner je u martu objavio skicu za projekat luksuznog kompleksa koji je planiran na mjestu zgrade Generalštaba u Beogradu.

U maju su Ugovor o revitalizaciji kompleksa bivšeg Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu (SSNO) potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i kompanija Affinity Global Development.