TRB otvara novi pogon za 50 radnika

0

Tehički remont Bratunac, kompanija koja se bavi namjenskom (vojnom) industrijom, u prvoj polovini ove godine će otvoriti novi pogon i zaposliti 50 novih radnika.

Ovu informaciju danas je saopštio izvršni direktor TRB-a Marko Mrkajić, tokom posjete ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića ovoj kompaniji.

Mrkajić kaže da je u posljednje četiri godine investirano deset miliona KM u proizvodnju u ovoj firmi, vraćeni su svi naslijeđeni dugovi prema radnicima i plate se redovno isplaćuju.

– Tehnički remont zapošljava 200 radnika i u prvoj polovini ove godine u planu je otvaranje novog pogona u kojem će posao dobiti još 50 radnika – precizirao je Mrkajić.

Mrkajić je dodao da je njihov rad transparentan i da žele da pokažu koliko je od privatizacije ove firme uloženo u njeno opremanje, organizovanje proizvodnje i novih programa, kao i zapošljavanje radnika.

On je istakao da ohrabruje izjava ministra Petričevića da će doći do izmjene određenih zakona, čime će biti priznate investicije i da će firme koje investiraju dobiti određene olakšice i podsticaje za rad, što će ih stimulisati, olakšavati im dalje investiranje u razvoj, osvajanje novih programa i širenje proizvodnje.

– Resorno ministarstvo će izlaziti u susret i pružati podršku ovakvim firmama da bi mogle ulagati u nove mašine i opremu, ali i izmjenom zakona omogućiti da se oslobode poreskih izdvajanja u visini investicije koju realizuju – poručio je Petričević.

Podsjetimo da je TRB proizveo oklopno vozilo „Despot“ ali i pištolj „Vampir“ s kojima će nastupiti na Međunarodnom sajmu vojne industrije u Abu Dabiju 17. februara.