Teslićka kompanija planira povećanje izvoza

0

Tokom jedne godine u teslićkoj kompaniji “Natura Viti” preradi se 4.000 tona mesa za tržište BiH. Nedavno su otpočeli i izvoz u zemlje CEFTA-e.

– Radimo trenutno 4.000 tona prerade za domaće tržište. Krenuli smo prije mjesec dana sa izvozom u Makedoniju, a planiramo izvoz i u Srbiju i Crnu Goru i u druge zemlje CEFTA-e, kazao je direktor ove kompanije Radislav Đurić.

Kompanija ima visok standard u proizvodnji, dobro organizovane primarne i prerađivačke kapacitete, u što se uvjerio i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH koji je u petak posjetio ovu kompaniju.

– Natura Vita zaslužuje da se u spoljnotrgovinskom prometu nađe na tržištima koje naši međunarodni ugovori prepoznaju. To su prije svega zemlje CEFTA-e – kazao je Košarac i dodao da će kompanije poput teslićke imati podršku ministarstva.

Inače ova kompanija posluje u Tesliću 20 godina i zapošljava 105 radnika. Uprkos pandemiji uspjeli su sačuvati sva radna mjesta a u narednom periodu očekuju i povećanje izvoza.